Tørst

Da var endelig den nyeste Harry Hole boka lest! Dette er bok nummer elleve i Jo Nesbø sin serien om Harry Hole.

Jeg oppdaget tilfeldig at jeg kunne sette meg på venteliste på biblioteket for å låne denne boken, i god tid før den kom ut og selv om jeg var nummer syv i køen fikk jeg lånt den bare halvannen uke etter at den kom ut.


Det var først i fjor at jeg begynte å lese om Harry Hole. Jeg leste de ti bøkene i et tidsrom på ca tre måneder. For noen er det mange bøker på kort tid, mens det for andre er normalt. I mitt tilfelle er det verken normalt eller unormalt, det kommer helt an på hvor mye tid jeg bruker på å lese; til tider har jeg nemlig en tendens til å bruke mer tid på film eller tv-serier...

Den forrige Harry Hole boka, Politi, leste jeg ut 24.juni i fjor og det har rett og slett vært fælt å vente helt til nå med fortsettelsen selv om det ble under ett år å vente. Det var lenge nok likevel synes jeg, men nå fikk jeg altså endelig lest fortsettelsen og det var verdt ventetiden.

Jeg har nå lest alle elleve Harry Hole bøkene som har kommet ut og jeg har aldri blitt skuffa. Selvsagt liker jeg noen av bøkene bedre enn de andre, men ingen av dem har vært dårlige eller skuffa meg og det gjorde ikke denne heller.

Denne gangen klarte jeg, overraskende nok, å holde mer på en hovedmistenkt i stedet for to-tre samtidig som jeg har gjort i de fleste av, om ikke alle, de andre bøkene. Jeg har stort sett hatt mistanke 50/50 mellom to eller 40/30/30 mellom tre, mens jeg denne gangen hadde mistanke 70/20/10 mellom tre mulige gjerningsmenn. Det at jeg hadde såpass høy mistanke til rett person og i god tid før avsløringen kan jeg ikke huske å ha hatt i noen av de andre bøkene. Jeg har nemlig aldri vært særlig flink til å løse mysterier... Det var gøy at jeg hadde riktig person denne gangen, selv om litt av spenningen gikk tapt på grunn av det, men spennende var det likevel.


Jeg brukte dette bokmerket i boken, men sovne gjorde jeg ikke nei


Jo Nesbø innfrir som vanlig med utmerket språk, beskrivelser og oppsett. Måten han skriver på er som et kunstverk og jeg koser meg like mye når jeg leser Nesbø som når jeg leser Dickens, i alle fall så langt av det jeg har lest av disse to utmerkede forfatterne. Jeg ser frem til å lese andre verk av Nesbø etterhvert.

Dette var ikke den beste boken i serien, men jeg likte den godt og synes det var en grei fortsettelse fra Politi. Jeg ga den tre av fem stjerner på Goodreads. Grunnen til det er at jeg ikke kan gi halvstjerner og da ble det tre av fem i stedet for fire av fem stjerner. Hadde jeg kunnet gitt den tre og en halv hadde jeg gjort det, men jeg valgte å være streng da fortellingen denne gangen ble akkurat litt forutsigbar for meg. Likevel ble jeg fortsatt ikke skuffa så jeg sier: Alt i alt en bra Harry Hole bok.Kommentarer

 1. Så godt skrevet! Å nevne Dickens i en anmelde av en Nesbø bok skal Nesbø ta som et stort kompliment. Håper jeg koser meg like mye som deg når jeg endelig leser denne. Så mange bøker, så liten tid. Uff, jeg må slutte å sitte så mye på PC og heller putte nesa i bøkene...

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :-D

   Hehe! Kjenner meg igjen... For gøy å bare se film eller serier til tider...

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober