En Smakebit På Søndag #9


Akkurat nå holder jeg hovedsakelig på med House of Night-serien skrevet av P.C og Kristin Cast, men ved siden av denne serien leser jeg den komplette samlingen av Edgar Allan Poe. 
Og det er fra denne samlingen smakebiten er fra denne gangen. 

Smakebiten er fra novellen William Wilson (side 165 i den komplette samlingen):


"You have conquered, and I yield. Yet, henceforward art thou also dead - dead to the World, to Heaven and to Hope! In me didst thou exist - and, in my death, see by this image, which is thine own, how utterly thou has murdered thyself". 


 Flere smakebiter finner du her på bloggen til Mari

Kommentarer

 1. Poe är riktigt bra. :) Tack för smakbiten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Poe er fantastisk. Ikke alle fortellingene er like bra, men han har en så spesiell måte å fortelle på at jeg uansett blir fenget =)

   Slett
 2. Fantastiske Poe! Kult at du leser hele samlingen med historier :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hatt lyst til å lese mer av Poe siden jeg første gang leste The Tell-Tale Heart og The Raven på skolen, men kom aldri så langt. Så når jeg så denne samlingen i bokhandelen for en stund siden måtte jeg bare ha den ;)

   Slett
 3. Poe är bara så bra! Jag har en samlingsbok väntandes i bokhyllan. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 4. låter ominöst, men så är det ju Poe också. tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Poe har jo faktisk også noen humoristiske verker, men det er mye mørkt i verkene hans ja, og det er vel det folk flest husker.

   Slett
 5. Åh hjeeeelp, så vanskelig engelsk, denne boka skal jeg IKKE låne fysisk av deg, skal jeg noen gang lese Poe på engelsk må jeg gjøre det på nettbrettet så jeg har ordbok enkelt tilgjengelig. Nå måtte jeg bruke Google translate.

  Du altså, sykt god i engelsk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe =) Snedig sånn sett på nettbrett ja. Hadde jo vært snedig her også, har da måtte slått opp et par ord, så jeg er da ikke så sykt god i engelsk :P Men jeg lærte da mye når jeg hadde litteratur-engelsk på videregående :D Takk og lov for at jeg valgte det og ikke business-engelsk!

   Samlingen skal da finnes i e-bok format så den er jo grei hvis du en dag finner ut at du skal prøve deg ;)

   Slett
  2. Nice, greit å vite at muligheten er der. Så langt har jeg planlagt å lese bare en bok på nettbretter... Og den er ikke så lang. Ambisiøst prosjekt dette!

   Slett
  3. Overraskende få e-bøker på leselista mi i år jeg også. Mest papirbøker og så flere lydbøker enn e-bøker tenker jeg.
   Veldig snedig å lese på nettbrett og høre på lydbok, men det er fortsatt noe mer med papirbøker. Jeg digger å ha sidene mellom fingrene, klar til å bla om =)
   Jeg vet ikke helt hvilken barnebok jeg skal lese enda, kanskje det blir en som ikke er så lang, men jeg lurer litt på om alle de andre bøkene er litt lange... Hmmm... Litt typisk meg egentlig, serier og lange bøker :P

   Slett
  4. Og der har jeg kjøpt en e-bok og skal lese minst to e-bøker i år :-p

   Mer sjarm med en fysisk bok i hånda ja, helt enig med deg der!

   Slett
 6. Åh, Edgar Allan Poe har jeg også lyst å lese en gang! :) Virker så fint!

  SvarSlett
  Svar
  1. Alle burde lese Poe ;) Hehe. Mange av verkene hans er ganske mørke og dystre, men språket synes jeg er veldig fint =)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober