The Strain - en horror trilogi

Et fly lander på JFK internasjonale flyplass i New York, men når ikke frem til gaten. Flyet blir stående mellom rullebanen og terminalen. Alle vinduskjermene er nede, det er helt mørkt og alle forsøk på å opprette kommunikasjon med flyet møtes med total stillhet.

"The plane appeared to to have been shut down completely, stem to stern. No beacon light, no anticollision light, no lights in the cabin windows. Usually, even from the ground, thirty feet below, through the tiny windshield like eyes slanting over the characteristic Boeing nose, you could see up and inside the cockpit, the overhead switch panel and the instrument lights glowing darkroom red. But there were no lights at all."


Ingen har noen forklaring på hva som foregår og et varsel sendes ut til CDC for å utelukke, eller eventuelt isolere, et biologisk utbrudd. Ephraim Goodweather og hans team fra CDC får denne oppgaven og border flyet. Det de finner er noe som får blodet til å fryse. Dette er en horror trilogi med vampyrer. Det er altså ikke noen romantisk fortelling med kjekke vampyrer som glitrer i solen, men en horror fortelling med fæle og motbydelige vampyrer. (Jeg har ingenting imot romantiske vampyr-fortellinger, jeg liker dem faktisk, men jeg liker også de mer groteske fortellingene).

Her introduseres det en ny type vampyr. Jeg hadde litt problemer med å venne meg til denne nye typen vampyr og bakgrunnshistorien for hvordan de ble til. Om jeg bare synes det var litt for merkelig eller om jeg synes det ble for drøyt er jeg ikke helt sikker på, men det var i alle fall noe uvant og tok tid å venne seg til. 

Forløpet i fortellingen kan være litt rotete og forvirrende i starten da det introduseres en del forskjellige folk og at det skifter mellom disse, men dette blir lettere etterhvert.

  
Kommentarer

 1. Jeg har lest den første boken i denne trilogien, og jeg likte den overraskende godt. Derfor har jeg skaffet meg bok #2 også, håper det bare blir bedre utover i trilogien. Erfaringene mine er at første boka ofte er best.

  SvarSlett
  Svar
  1. Etter min mening så er første boka best også i dette tilfellet, men jeg synes hele trilogien er bra =)

   Slett
  2. Filler'n, men nå er det noen måneder siden jeg leste første bok, så kanskje jeg har klart å distansere meg nok fra innholdet til å oppfatte andre bok som like god. Ha en super helg, Kine :)

   Slett
  3. Kanskje det ;)
   Men det er uansett, synes jeg, verdt å lese de to andre bøkene.
   God helg til deg også Mari :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober