Rødstrupe

En rapport om skyting i et hyttedistrikt i Skien. Nasjonalistmiljøet i Oslo. En våpensmugler i Johannesburg. Østfronten under andre verdenskrig. Hvilken sammenheng er det mellom disse? Det er det Harry Hole prøver å finne ut av i Rødstrupe.
Harry har fått god hjelp av Ellen Gjelten (en kollega fra Voldsavsnittet) til å komme seg på bena igjen etter tragedien i Thailand. Han har klart å holde seg edru og er blitt overført i Overvåkningspolitiet. Det er i forbindelse med overføringen at han kommer over rapporten om skyting i Skien og dermed kommer på sporet av en morder med et helt spesielt prosjekt på gang.

I denne boken hopper vi en del frem og tilbake mellom fortid og nåtid og det er mange personer å holde styr på, men det går greit. Boken er godt oppsatt med ni hoveddeler og flere oversiktlige kapitler med sted og dato som tittel, noe som gjør det enklere å henge med på alt som skjer hvor og når. 

Også denne gangen var jeg sikker på hvem morderen var ganske tidlig, men igjen får Nesbø meg til å tvile og jeg får ikke vite sikkert om jeg har hatt rett eller tatt feil før omtrent på slutten av boken. At han klarer dette elsker jeg. Det er noe av det som gjør en krimfortelling til en god krimfortelling. 

Dette er etter min mening den beste boken i serien om Harry Hole som jeg har lest så langt. I dag har jeg tenkt å fortsette serien med neste bok. Jeg gleder meg. 


Forfatter: Jo Nesbø
Språk: Norsk
Format: Pocket
Utgitt: 2000
Nummer i serien: 3
Antall sider: 433
Kilde: BokhyllaKommentarer

 1. Hææærlig bokanmelde! Gleder meg til å lese mer Harry-bøker i år. Hva leser du nå? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :-)
   Akkurat nå leser jeg Etter Deg av Jojo Moyes.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober