Sorgenfri

Da har jeg akkurat lest ferdig den fjerde boken om Harry Hole.
Jo Nesbø er fortsatt en fornøyelse å lese og jeg vil begynne på femte bok med en gang, men jeg skal ta en liten pause fra Hole nå. Jeg har tenkt å lese Et Helt Halvt År og Etter Deg før filmen med samme tittel som den første boken kommer på kino i juni. Farmor har nemlig lest bøkene og vil se filmen på kino når den kommer, og jeg har bestemt meg for å bli med, men da må jeg jo lese bøkene først :-P
Men tilbake til Harry Hole.


Forsiden av bokenFra baksiden av boken:
"Høsten har begynt.
     I et banklokale i Oslo sentrum har filialsjefen fått tjuefem sekunder på å tømme minibanken. Han bruker trettien. Raneren viser seks fingre i overvåkingskameraet og skyter en kvinnelig ansatt.
     Førstebetjent Harry Hole våkner i leiligheten sin med tolv timers black-out etter en middag hos Anna, en gammel flamme. Han settes på ranssaken sammen med den nyutdannede Beate Lønn, og da en ny bank blir ranet, søker de hjelp hos den myteomspunne bankraneren Raskol.
     Anna er forsvunnet.
     Og høsten har bare akkurat begynt."


Vanligvis leser jeg alltid det som står på baksiden av en bok før jeg begynner å lese den, men mens jeg nå skrev hva som stod på baksiden av Sorgenfri slo det meg at jeg ikke har gjort det med noen av de fire bøkene jeg nå har lest om Harry Hole. Jeg har ikke lest hva som har stått på baksiden før jeg har lest ferdig. Lurer på hvorfor. Det som står på baksiden kan jo ofte få en til å bli enda litt mer engasjert i å lese en bok. Men nå har jeg altså lest fire bøker om Hole uten å vite noe om hva de handler om på forhånd. Kanskje det var en fordel? Anyways.

Skrivestilen til Nesbø er fortsatt noe jeg digger. Setningene flyter og det brukes ikke tid på unødvendige ting, er det noe som virker unødvendig så viser det seg senere å være relevant likevel. Språket er intellektuelt, men samtidig enkelt slik at "folk flest" vil kunne henge med uten for store vanskeligheter.

Noe av det som fortsetter å glede meg er hvor god Nesbø er til å sette opp fortellingene. Han legger ut flere ledetråder uten at det virker som at det er en ledetråd. En liten detalj sett eller nevnt i forbifarten, som en kanskje ikke merker seg ved. Og de fleste gangene jeg tror jeg vet hvem morderen er får Nesbø meg til å tvile. Det var det nok av i denne boken. Hver gang jeg mente jeg visste hvem det var fikk han mistanken over på en annen person og jeg mistenkte til slutt mange nok til at jeg ga opp å prøve å skjønne hvem det var. Så frustrerende, men så moro!

Denne boken synes jeg ikke var like bra som den forrige (Rødstrupe), men jeg likte den godt og gleder meg, som sagt, til å lese mer Hole.


Forfatter: Jo Nesbø
Språk: Norsk
Format: Pocket
Utgitt: 2002

Nummer i serien: Bok nummer fire
Antall sider: 380
Kilde: BokhyllaKommentarer

 1. Weee! Godt skrevet! Jeg tror alltid det er en fordel å ikke lese hva som står bak på bøker (og filmer!). Men jeg klarer aldri å la være haha. Spesielt krim må det jo bare være en fordel!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må jo egentlig lese bak jeg også, det er jo litt av greia med å finne ny bok å lese :-P Men med Harry Hole har jeg rett og slett glemt det. Eller kanskje jeg var så ivrig på å begynne at jeg bare begynte å lese med en gang uten å tenke over det ;-) Jeg har kanskje lest baksiden på en Hole-bok en gang for lenge siden, men ikke som jeg husker.

   Slett
  2. Det er et godt tegn at en er så ivrig for å begynne å lese i boken at en glemmer baksiden!

   Slett
  3. Mhm! Gledet meg lenge til å begynne med den serien så :-P Men blir nok en del dager uten lesing nå, det er så mye å gjøre når en flytter :-P

   Slett
  4. Det er ekstremt forståelig! Leser lite for tiden jeg også men jeg har ikke noen god grunn, går bare sakte med meg og sakprosa; må tvangslese når jeg først setter meg ned. Men når jeg først har begynt å lese koser jeg meg. Blir ikke så mange sider om gangen da.

   Slett
  5. Ikke så rart at det tar tid med sakprosa! Hovedsaken er at vi fullfører ;-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober