The Body Finder-series

Dette er en serie på fire bøker som er skrevet av Kimberly Derting. Jeg leste dem på engelsk som e-bok på nettbrettet mitt.


Fra "baksiden" av første bok: 

"Violet Ambrose is grappling with two major issues: Jay Heaton and her morbid secret ability. While the sixteen-year-old is confused by her new feelings for her best friend since childhood, she is more disturbed by her "power" to sense dead bodies—or at least those that have been murdered. Since she was a little girl, she has felt the echoes the dead leave behind in the world . . . and the imprints that attach to their killers.

Violet has never considered her strange talent to be a gift; it mostly just led her to find dead birds her cat left for her. But now that a serial killer is terrorizing her small town, and the echoes of the local girls he's claimed haunt her daily, Violet realizes she might be the only person who can stop him."

Denne serien ble for meg litt som å utforske en ukjent sidegate. En vet ikke hva en kan finne. Kanskje finner man ikke annet enn tomme og slitte fasader, kanskje finner man en blindgate, eller kanskje finner man noe interessant. I dette tilfellet fant jeg noe som var interessant. Jeg sluker nesten alt av YA-fantasi, men leser egentlig lite krim, så denne sammensetningen var en litt ny opplevelse. Nå har det vært krim-elementer i flere av YA-fantasiene jeg har lest, men denne serien føler jeg er mer krim/thriller enn fantasi, selv med tanke på evnene Violet har; for det er det eneste som tilhører fantasi-verdenen.

Språket er enkelt, men ikke for enkelt, så det er nok mest passende for de som er kanskje 15 år eller mer. Jeg har ikke noe å sette fingeren på når det gjelder språkbruken, jeg får akkurat det jeg forventer og er fornøyd med det.

Alle de fire bøkene er ganske spennende, men jeg synes bok nummer en og bok nummer tre var best. Det var de to som var mest spennende og som engasjerte meg mest.  Ikke det at bok nummer to og fire ikke var spennende, de er bare ikke like spennende (for meg).

Kommentarer

 1. Så bra at serien sett under ett falt i smak :) Jeg slukte den første boka i 2010, men har enda ikke kommet meg videre i serien :O

  SvarSlett
 2. Disse bøkene hadde jeg på radaren min for en stund siden, men så falt de litt vekk. Godt å høre at du likte dem. Kanskje jeg prøver meg på dem selv snart :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hatt dem på leselista mi i noen år nå så var godt å endelig ha lest dem. Håper du også liker dem om/når du får lest de :-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober