Bokomtale: The Giver Quartet

Forfatter: Lois Lowry
Språk: Engelsk
Bøker: 4
Utgivelsesår: 1933, 2000, 2004 og 2012


Fra baksiden av første bok:
"Jonas' world is perfect. Everything is under control. There is no war or fear or pain. There are no choices. Every person is assigned a role in the Community. When Jonas turns twelve, he is singled out to receive special training from The Giver. The Giver alone holds the memories of the true pain and pleasure of life. Now, it is time for Jonas to receive the truth. There is no turning back"

Det er et stort gap mellom første og siste bok i denne serien. Første bok kom ut allerede i 1993, mens den siste kom ut i 2012. Med tanke på dette gapet er jeg glad jeg ikke hadde hørt om denne serien før i vår. Hadde jeg lest første bok for så å måtte vente hele syv år på fortsettelsen, hadde jeg blitt skikkelig skuffa. Og så, når fortsettelsen endelig kom, hadde jeg blitt skikkelig frustrert.

Den andre boken fortsetter nemlig ikke der første bok sluttet, det er faktisk en helt annen fortelling med helt andre mennesker. Hadde jeg sittet å vente syv år på en fortsettelse og så fått en annen fortelling i fanget i stedet, hadde jeg blitt sur. Eller kanskje mer riktig sagt: skikkelig forbanna. Sur var det jeg ble nå, når jeg startet på bok to kort tid etter at jeg hadde lest den første.

Når jeg begynte på den andre boken skjønte jeg ingenting. Absolutt ingenting. Jeg hadde lyst til å kaste fra meg boken og prøve å glemme hele greia. Jeg følte meg snytt. Men jeg bestemte meg for å lese den likevel, noe jeg er glad for nå. Bok nummer to er en helt annen fortelling, men den viste seg etterhvert å likevel høre sammen med fortellingen i første bok. De fire bøkene er nemlig fire forskjellige fortellinger som samles til en fortelling.

Serien er skrevet for barn, men kan så absolutt anbefales til voksne som synes det virker spennende.

Kommentarer

 1. Disse bøkene har jeg utrolig lyst til å lese! Takk for advarselen. Jeg er en sånn som kaster fra meg bøkene for alltid hvis jeg ikke skjønner noe. Det var litt av et gap! Ser for meg noen som venter i spenning i så mange år, stakkars.

  SvarSlett
 2. Ja stakkars dem :-(
  Håper du blir fornøyd hvis/når du kommer så langt :-)

  SvarSlett
 3. Kjente meg igjen i beskrivelsen din, jeg elsket Den utvalgte og trodde bok nr 2 var fortsettelsen men så var det ikke det, og siden jeg fortsatt var helt bergtatt av bok 1 så la jeg bare i fra meg bok nr.2.
  Nå skal jeg likevel prøve meg på bok nr.2 takket være deg:)
  Godt nytt år!
  Kristin

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober