Dark Visions

Forfatter: L.J Smith
Utgivelsesår: 2009
Antall bøker: 3 (utgitt som 1)
Lest på: Engelsk

Dark Visions er en fictionserie for ungdommer/unge voksne. Historien følger Kaitlyn Fairchild, en synsk tenåring som får et lite innblikk i fremtiden i form av tegninger. Det er som om hendene hennes produserer tegningene av seg selv, Kaitlyn vet ikke hva tegningene vil vise før hun ser de ferdig. Hun vet ikke hva disse tegningene betyr, men en ting er sikkert; de blir alltid til virkelighet. På grunn av dette blir Kaitlyn fryktet, hun blir kalt heks, og har derfor ikke alltid hatt det så lett.

Da hun blir tilbudt å komme til Zetes Instituttet, et institutt som mener de kan hjelpe Kaitlyn med å lære å kontrollere evnene sine, ser hun en mulighet til å kunne få et bedre liv. Til å begynne med virker alt fint og flott på  Zetes Instituttet. Kaitlyn får et generøst skolestipend, får muligheten til å utforske evnene sine og hun blir venner med de andre ungdommene som holder til på instituttet. Men hun oppdager snart at ikke alt er som det skal, noe er forferdelig galt på Zetes Instituttet. Kaitlyn og vennene hennes blir nødt til å kjempe en hard kamp for å overleve.


Alle ungdommene på Zetes Instituttet har en form for evne. Noen av de forskjellige evnene er å kunne påvirke dyr ved hjelp av suggesjon, påvirke fysiske  objekter ved hjelp av bare sinnet og healing. De paranormale evnene hjelper Kaitlyn og vennene hennes i kampen mot det forferdelige bak Instituttet. Gåter løses og nye gåter oppdages. Problemer løses og nye oppstår. Jakt og forfølgelse. Mystikk og spenning.

Det er viktig å huske at dette er en serie for ungdommer/unge voksne og at den derfor ikke vil passe alle. Hovedpersonene er ungdommer og historien er derfor fortalt fra ungdommers synsvinkel. På grunn av deres evner har noen av ungdommene større problemer enn vanlige ungdommer, men som andre ungdommer har også Kaitlyn og vennene hennes mer normale problemer. Problemer som usikkerhet, motstridende følelser og forelskelse. De kjemper for livet, men de kjemper også for å finne seg selv og sin plass i verden.

L.J.Smith er en god forfatter som beskriver omgivelser og inntrykk godt. Hun formidler karakterenes tanker og følelser på en rett fram og direkte måte som gjør at en lett kan leve seg inn i fortellingen og føle det karakterene føler. Noen steder hopper historien litt fort fremover, men det er ikke noe man egentlig tenker over når en har hentet seg inn igjen.

Alt i alt synes jeg dette er en god serie. Den kan gi mye for de som vil oppleve noe mystisk og spennende og samtidig romantisk. Historien er også lærerik da den også handler om forskjellen mellom rett og galt.

Terningkast: 5

Kommentarer

 1. Spennende! Jeg ser jeg må også begynne å fylle inn utgivelsesår og slikt i 'omtalene' (liker best å kalle det tekster om bøkenen) på bloggen min. Det er så ryddig og bra.

  SvarSlett
 2. Jeg syns da du har en ryddig og fin blogg jeg :-)
  Min er veldig enkel da jeg ikke helt kan dette med oppsett og slikt. Skulle vel hatt et lite kurs hehe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Vi får ta oss et lite kurs på Brix en helg du føler for forandring elns. Putte datamaskinen i veska og gjøre det før det blir fult i lokalet.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober