Nostradamus Testamente

Forfatter: Tom Egeland
Utgivelsesår: 2012

"Når en professor med koder  i middelaldermanuskrifter som spesialfelt  blir kidnappet fra en vitenskapelig kongress i Firenze, kastes arkeologen Bjørn Beltø og professorens hustru ut i en hesblesende jakt og flukt. Etter seg har de den nådeløse munkeordenen Vicarius Filii Dei, amerikansk etterretning og et fem hundre år gammelt brorskap av bibliotekarer. Selv må de oppklare kodene i brev fra spåmannen Nostradamus til den mektige Medici-slekten i Firenze før kidnapperne gjør det - for å redde livet til professoren og hans tiårige sønn.
Bjørn Beltøs jakt på sannheten bak de mystiske kodene bringer den nervesvake albinoen på sporet ikke bare av bibelens Paktens ark og det legendariske biblioteket i Alexandria, men også en oppsiktsvekkende ny forståelse av menneskets forestilling om Gud."

Dette er den fjerde boken om Bjørn Beltø, den nervesvake albino arkeologen fra Norge. Selv om denne boken er ganske lik de andre tre, ler jeg fortsatt like mye av Beltø. Han er rett og slett morsom. Måten Egeland får Beltø til å beskrive seg selv på går det rett og slett ikke an å ikke le av. Det er sikkert en stor nok del av hvorfor jeg liker bøkene så godt som jeg gjør.

Men det er ikke bare humor i fortellingen. Det er også nok av spenning og mystikk. Det er kappløp med tiden for å redde de kidnappede, det er ukjente koder som må løses, mystiske ordener og sammensvergelser. Som jeg nevnte er denne boken ganske lik de forrige tre. Beltø blir blandet inn i kinkige situasjoner, koder løses, liv reddes og noe fantastisk avsløres. Likevel er boken imponerende. Forfatteren må ha gjort mye research for å kunne fortelle denne historien. Først og fremst alle de bibelske og historiske elementene, så innsikten i tankene til store historiske personer som både Kleopatra, Julius Cæsar og Nostradamus.

Jeg liker koder, mysterier og skattejakt. Så da kan jeg ikke unngå å like fortellingene om Bjørn Beltø. For meg er det nesten noe magisk med koder, hemmelige sammensvergelser og historiske skjulte skatter.

Kommentarer

  1. Høres unektelig spennende ut. Minner meg unektelig om Da Vinci-koden, der var det jo en albino også om jeg husker riktig. Hi hi! Så lenge siden jeg har lest Da vinci-koden nå at jeg burde lest de på nytt. Husker jeg slukte den og noen til av samme forfatter i en fei. Leste alt for fort på kort tid.

    SvarSlett
  2. Hehe. Det var en albino med der ja, han var syk i hodet han, skikkelig fanatisk. Jeg rakk aldri å lese Da Vinci Koden før filmen så den har vært på vent lenge, men har slukt alt annet av Dan Brown. Bortsett fra den aller nyeste da. Den har bare blitt liggende i bokhylla enda :-P

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober