The Mortal Instruments: City of Bones

Sett på kino fredag 23.august
Basert på første bok i The Mortal Instruments-serien av Cassandra Clare


"Når Clary Fray forlater utestedet Pandemonium Club i New York blir hun vitne til et mord, begått av tre tenåringer med bisarre våpen og kropper dekket av merkelige tatoveringer. Når ofrene avgår med døden går kroppene opp i røyk. Hvordan skal Clary melde det til politiet? Ofrenes kropper er forsvunnet, det ikke finnes en dråpe blod som kan bevise at mord er begått.
Dette blir Clarys første møte med skyggejegerne - krigere med en eneste oppgave: å utrydde jordens demoner. Det blir også hennes første møte med Jace, en skyggejeger med utseende som en engel og et temperament som kan brenne. Innen et døgn er Clary dratt inn i Jace sin verden. Hennes mor forsvinner og Clary blir angrepet av demoner.
Men hvorfor kaster demonene sine øyne på vanlige dødelige, som Clary og hennes mamma? Og hvordan har det seg at Clary plutselig kan se det ingen andre kan se: det usynlige?"

Jeg leste ferdig boken før jeg så filmen nå i kveld. Jeg forventet å bli litt skuffet da det stort sett alltid blir gjort om litt på historien, og det ble det jaggu gjort her også. At det i filmen plutselig skjer ting som ikke skjedde eller at personer gjør ting de ikke gjorde i boka liker jeg egentlig ikke. Jeg synes ikke noe om at noen personer blir mer som helter enn som de som ikke gjorde noen ting mens andre personer degraderes. Noe jeg likte godt er at de har brukt flere av de småfrekke og morsomme replikkene fra boka.

Det var tydelig at de andre i salen, hvor flertallet mest sannsynlig ikke hadde lest boka på forhånd, var godt fornøyd med filmen. Filmen var for meg langt fra like bra som boka. Jeg måtte minne meg selv på å ikke sammenligne for mye for å kunne nyte filmen. Og når jeg greide det synes jeg den var verdt å se.

Noen ganger er det en fordel å ha lest boka før filmen, mens det andre ganger er motsatt. Jeg er ikke helt hundre prosent sikker denne gangen på hva som hadde vært "best" i dette tilfellet. Siden jeg hadde lest boka først var jeg nok litt for kritisk, så det er mulig jeg hadde satt enda litt mer pris på filmen om jeg hadde sett den først. Men en ting er sikkert: hvis en ser filmen først, for så å lese boka, får en alltid noen overraskelser: Aha, var det sånn det egentlig var!


7 av 10 stjerner


Kommentarer

  1. God tekst! Kunne tenkt meg å se denne på kino. Når jeg mestrer å slutte å røyke igjen kan jeg bruke pengene som går til tobakken på kinobilletter i stedet. Nøye planlagt, hihi. Da kan jeg gå på kino en gang i uken og fortsatt spare penger! Tenk det!

    SvarSlett
  2. Ja den er verdt å se =) Hadde passet fint til en filmkveld hjemme hos noen også ;)
    He,he :P Ja det er jo slettes ikke dumt. Kino er viktig vettu XP

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober