Vampire Academy (film)

Jeg er generelt noe skeptisk når en favoritt bok eller bokserie filmatiseres. Den skepsisen holder stand helt til det kommer trailer, da ser jeg fort om det er noe jeg kan se fram til eller ikke.

En gang i fjor fant jeg ut at det skulle komme film av første bok i min favorittvampyr bokserie etter The Vampire Chronicles av Anne Rice, nemlig Vampire Academy. 
Til dere som tenker på Twilight: Nei dere ser ikke feil, Twilight er hverken på første eller andreplass på min liste av favorittvampyr bokserier, den er faktisk ikke blant topp tre. Joda jeg digga Twilight, men de andre er bare enda bedre.
Men nok om det. Her er litt intro-historie for de som ikke kjenner til Vampire Academy (fra baksiden av første bok, fra bokhylla mi):

"St. Vladimir’s Academy isn’t just any boarding school—it’s a hidden place where vampires are educated in the ways of magic and half-human teens train to protect them. Rose Hathaway is a Dhampir, a bodyguard for her best friend Lissa, a Moroi Vampire Princess. They’ve been on the run, but now they’re being dragged back to St. Vladimir’s—the very place where they’re most in danger. . . .

Rose and Lissa become enmeshed in forbidden romance, the Academy’s ruthless social scene, and unspeakable nighttime rituals. But they must be careful lest the Strigoi—the world’s fiercest and most dangerous vampires—make Lissa one of them forever."
Når jeg så traileren av Vampire Academt-filmen fikk jeg inntrykk av at filmen var noe amatørpreget og at jeg ikke kom til å bli noe særlig imponert. Dessverre hadde jeg rett. Filmen er ikke dårlig, men den når ikke opp til forventningene. 


Jeg har kanskje for høye forventninger siden jeg likte bokserien så godt, men jeg synes ikke jeg er for streng når jeg sier at noen av skuespillerne ikke gjorde helt en god nok jobb med karakteren sin. Først de som gjorde en god jobb: 

Olga Kurylenko (som rektor på skolen) og Gabriel Byrne (som nær venn av faren til Lissa) er to skuespillere jeg ikke trenger å si mye om: De kan jobben sin og fremførte rollene sine på en god måte. 

Dominic Sherwood er en skuespiller som fikk til rollen sin, jeg ble faktisk litt imponert. Dominic er ny for meg og jeg håper å se mer av han etter hans framføring som Christian Ozera i denne filmen. 

Dominic Sherwood og  gjorde også en god jobb med sine karakterer, ikke de største rollene, men viktige roller likevel.  

                       Sarah Hyland som Natalie                                     Cameron Monaghan som Mason
Det beste beste med filmen er  som Rose Hathaway. Takk og lov for at de fant en skuespiller som fikk til hovedkarakteren slik som jeg forestilte meg henne når jeg leste serien. Jeg simpelthen digger Rose.

Så over til de som skuffet mest:  som Lissa Dragomir og 
 som Dimitri Belikov imponerte ikke i det hele tatt. Jeg er ikke helt sikker på om at jeg bare synes de ikke passet til rollene eller om de faktisk ikke gjorde en særlig god jobb, men jeg sitter igjen med en følelse av at jeg satt å så på to amatører og det ødela litt for filmen som helhet.


Lucy Fry 

 Danila Kozlovsky


Dessverre er det mer i filmen som, for meg, virker amatørmessing. Historien synes jeg fortsatt er bra, men jeg lurer litt på om det ikke blir litt for rotete hvis en ikke har lest boka. Det er en del å forholde seg til og mye som skal forklare på kort tid, slik at ting kanskje ikke blir helt forklart da tiden blir for knapp. Men slik blir det jo ofte når man lager film basert på en bok. 
Det som var mest skuffende, utenom skuffende framføring av to sentrale karakterer, er kampscenene. Jeg savner mer flyt i disse scenene. I de fleste av kampscenene ser man godt at de er koreografert, jeg kjøpte det ikke i det hele tatt. Slike scener burde kunne gjøres mer troverdig. Altså, man ser jo alltids at slike scener er fake i andre filmer også, det funker jo ikke slik i virkeligheten, men det er stor forskjell på gode kampscener med god flyt og kampscener som er haltende. 

Alt i alt synes jeg filmen var grei, men ikke mer enn det. Kanskje vil de som ikke har lest serien ha en annen mening, det er vanskelig for meg å si da jeg er for sterkt knyttet til bokserien. Om det er noen som leser dette innlegget som ikke har lest boka, men som har sett filmen så setter jeg pris på om de kan fortelle meg hva de synes om filmen. 


Kommentarer

 1. Svar
  1. Takk =)
   Jeg hadde litt mer å si enn jeg opprinnelig trodde xP

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober