Dracula Untold

Det er mange vampyr-filmer der ute og jeg har sett mange av dem. Jeg har alltid vært fasinert av vampyrer, varulver og andre overnaturlige skapninger og er derfor ikke vanskelig å få med på enda en ny vampyr-film.

Denne filmen er historien om hvordan Dracula ble til. Historien om hvordan mannen Vlad the Impaler, hersker i Transylvania, ble til vampyren Dracula.
Plottet i filmen er noe litt annerledes enn vi er vant til. Mange filmer handler om Dracula og noen av dem har vært inne på hvordan Dracula ble til, men så vidt jeg kan huske så har ingen av dem fortalt hele historien, som det gjøres i denne filmen.

Mange er nok ganske lei av vampyr-filmer nå og tenker kanskje: "Huff, ikke enda en!", men det er nok bare noe de må venne seg til, mennesket vil nok alltid ha en fasinasjon for vampyrer og kommer til å lage flere filmer om disse skapningene.

Som vampyr-fan synes jeg det var helt greit at det nå kom en film der vi får hele forhistorien til Dracula. Det er en ny vri som lokker. Ikke det at jeg ikke har vært fornøyd med andre vampyr-filmer som har kommet de siste årene, jeg digget Twilight jeg (bøkene mer enn filmene da, men filmene var bra nok). Men det var greit å få komme seg litt vekk fra romantikk-klisset og få litt mer action. Selvfølgelig er det litt kliss og klisjeer også i denne filmen, men det er heldigvis ikke største delen av filmen.  


Starten på filmen likte jeg veldig godt. Den starter med en fortellerstemme og stilig framvisning av en scene i still motion. Effektene i resten av filmen følger stilen videre. Mer om det tør jeg ikke si i frykt for å røpe noe som ikke burde røpes.

Når det gjelder skuespillerpresentasjonene synes jeg alle de sentrale skuespillerne gjør en god jobb. Jeg er godt fornøyd med valg av skuespillere. Charles Dance gjør som vanlig en god jobb med sin rolle, men det er Luke Evans (Dracula) jeg synes gjør den beste jobben. Det er noe med LUke Evans som fenger, noe særegent, jeg klarer ikke riktig sette fingeren på hva det er, men noe er det.

Dracula Untold er alt i alt en helt grei underholdende film. Riktig nok passer den kanskje best for de som liker slike type filmer, og ikke så godt for de som er lei av vampyrer og de som aldri har likt det overnaturlige.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober