Interstellar - en opplevelseInterstellar foregår i en "nær framtid" der sivilisasjonen er tvunget tilbake til en agrikultur tid hvor teknologi må ofres for å ha ressurser til å dyrke mat. Jorda er for det meste støv og det forekommer sand/støvstormer, flere og flere blir syke av støvet og mer og mer avlinger mistes (på grunn av av blight og manglende regn). I et håp om å redde menneskerasen reiser en gruppe astronauter gjennom et ormehull for å finne en annen beboelig planet.


Filmen er lang, nesten tre timer (2 timer og 49 minutter), men jeg kjeder meg ikke. Jeg blir ikke rastløs eller utålmodig, som jeg ofte blir hvis det ikke skjer noe som fenger interessen eller fanger nysgjerrigheten min før langt ut i filmen. Alle fortellinger må ha en introduksjon, men trikset er å få gitt all den nødvendige informasjonen vi trenger til å begynne med, uten at det blir kjedelig. Dette synes jeg Interstellar klarer. Vi blir kjent med de sentrale karakterene og vi får informasjon om hva som foregår, uten at vi kaster bort tid på masse kjedelig prat og unyttig informasjon, samtidig som nysgjerrigheten pirres.


På skuespillerlista har vi flere kjente og etablerte skuespillere som: Matthew McConaugheyJohn LithgowAnne HathawayMichael CaineTopher Grace og Matt Damon, for å nevne noen. Med så mange talentfulle skuespillere forventer jeg kvalitet, og det får vi. Skuespillerne leverer.


Kvalitet finner vi ikke bare blant skuespillerne, men i hele filmen som helhet. Noe dårligere forventer jeg ikke av en regissør som Christopher Nolan. Han står bak flere gode filmer som: Batman Begins, The Prestige, Inception og The Dark Knight Rises. Det er ikke noen tvil om at han har et godt øye og gir oss flotte visuelle opplevelser. 


Interstellar er virkelig en visuell opplevelse. Min favoritt av Christopher Nolan har så langt vært The Prestige, og det vil den nok fortsette å være, men Interstellar gjør såpass inntrykk at den går rett inn til andreplass. Noe av det som gjør at Interstellar gjør såpass inntrykk er de fantastiske bildene og scenene i verdensrommet, for meg spesielt ormehullet. Jeg sier "noe av det" fordi også soundtracket og andre bilder og scener i filmen er fine.


Alt i alt en flott film som gir inntrykk på mange måter og som slettes ikke er for lang selv om den varer bare litt under tre timer. Et par ting trekker litt ned, så filmen ikke får full score av meg, men det er ikke mye. 


Kommentarer

 1. Fantastisk anmeldelse! Jeg må se denne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :D .D
   Har et håp om at også du vil like denne, selv om du er strengere enn meg :P

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober