Frelseren

Da var bok nummer seks i Harry Hole-serien til Jo Nesbø lest og jeg er fortsatt like glad i Nesbø.Framsiden av boken
Fra baksiden av boken:
"Under en førjulskonsert på Egertorget i Oslo blir en soldat i Frelsesarmeen drept. Dagbladet har fotografert en mulig gjerningsmann, men identifikasjonsekspert Beate Lønn forvirres av at ansiktet forandrer seg fra bilde til bilde. Førstebetjent Harry Hole settes på jakten etter mannen uten ansikt, og mens Oslos borgere ønsker hverandre fredelig jul, forvandles byens forfrosne gater gradvis til et krigslandskap. For dette er en jakt på liv og død. Mest død. "
Det er en ting som alltid er like spennende når jeg åpner en Harry Hole-bok; er Harry edru eller har han sprukket? Noen ganger har Harry klart seg bra siden sist, mens andre ganger er han veldig langt nede.

På en side synes jeg Harry er skikkelig dust, men på den andre siden er han uimotståelig interessant. Harry er og forblir et mysterium for meg. Jeg tror jeg kjenner han og vet hva han tenker, men så overrasker han meg plutselig, det være seg med en (av meg) uforutsett handling eller bare en setning. Dette er det jeg synes er best med Nesbø, han klarer alltid å overraske (i alle fall så langt).

Heller ikke denne gangen klarte jeg å treffe på hvem som var morderen. Igjen var det en av de jeg mistenkte minst, altså en jeg ikke mistenke i det hele tatt. Enten har jeg lest altfor lite krim eller så er Jo Nesbø ufattelig god til å lure meg (Oss? Håper det ikke bare er jeg som blir lurt, haha). Men det er nettopp dette som gjør at jeg koser meg sånn med disse bøkene. Jeg vil jo ikke klare å finne ut hvem morderen er selv, jeg vil bli overrasket, jeg vil bli lurt.

Nå har jeg begynt på Snømannen, bok nummer syv. Faktisk så begynte jeg på den før jeg skrev denne omtalen, jeg klarte rett og slett ikke vente!Forfatter: Jo Nesbø
Språk: Norsk
Format: Pocket
Utgitt: 2005
Nummer i serien: Bok nummer seks
Antall sider: 462
Kilde: BokhyllaKommentarer

 1. Ha ha: jeg er HELT enig i at på en side er Harry skikkelig dust, og på en annen side virkelig interessant. Jeg føler også jeg både kjenner og ikke kjenner Hole. Uforutsigbar karakter!

  Så fin anmeldelse, Kine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Det er umulig å ikke bli fasinert av en slik karakter :-P

   Takk :-D

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober