Skalden Skurres Historier

Forfatter: J.K.Rowling
Utgivelsesår: 2008


Den er ment til å være den samme boken som ble nevnt i Harry Potter og dødstalismanene, den siste boken i Harry Potter-serien. Boken inneholder fem eventyr, samt Albus Humlesnurrs kommentarer til disse. Eventyrene heter:
- Trollmannen og hoppegryta

- Fontenen for fryd og framgang
- Heksemesteren med hår-hjertet
- Klumpedumpe og kaklestubben
- Historien om de tre brødrene

Denne samlingen kan være av interesse for Harry Potter fans. De som har sett filmene og/eller lest bøkene vil kunne kjenne igjen det siste eventyret.

Eventyrene er akkurat det, eventyr, noe en kjenner godt igjen i skrivestilen. Disse eventyrene har derimot mer magisk innhold og er kanskje litt mindre myke enn våre tradisjonelle gompe-eventyr. Det er fin moral i alle eventyrene, noe jeg alltid setter pris på. Humlesnurrs kommentarer er også morsom lesing. Alt i alt en fin liten samling av eventyr. 


Terningkast: 5

Kommentarer

 1. Jeg likte eventyrene jeg også. Ikke så lenge siden jeg leste boka for første gang faktisk. Hihi. Nå går jeg rundt og dagdrømmer om å høre Harry Potter-bøkene på nytt, på engelsk og på mobilen denne gangen. Lest de en gang på norsk, hørt de på norsk (utenom en som ble på engelsk) på lydbok.

  SvarSlett
 2. Ja det kan jeg skjønne. Elsker Harry Potter! Jeg fant ut jeg måtte kjøpe bøkene på engelsk, for jeg syns navnene ble så rare på norsk he he.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser den, har hørt og lest flere som foretrekker det på engelsk på grunn av navnene. Selv synes jeg navnene på norsk er helt greit.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober