The Wolverine

Da kommer første filmomtalen.

The Wolverine finner sted en gang etter X-Men: The Last Stand fra 2006. Etter at Logan ble tvunget til å drepe Jean, hans store kjærlighet, har han bestemt seg for å aldri skade noen igjen. Han lever ute og oppsøker ikke folk annet enn når det er nødvendig, som når han trenger nye batterier til sin lille radio. En dag blir han oppsøkt av en japansk kvinne. Hun forteller at hun er sendt for å bringe ham til en herr Yashida, som ligger for døden. Yashida vil si farvel og takke Logan for å ha reddet hans liv under atombombeangrepet på Nagasaki. Logan følger, noe motvillig med, bare for å si farvel til en han en gang kjente. Når han så ankommer Japan blir Logan dratt inn i et nytt drama med maktsyke folk som konspirerer både her og der. 

Som de fleste filmer som kommer et stykke ut i rekken er også The Wolverine ikke den beste. Wolverine og heltedådene hans er ikke lenger noe nytt og spennende, vi kjenner han godt og vi vet at han ikke kommer til å skuffe oss. Noe av filmen blir derfor ganske forutsigbar. Likevel synes jeg, som er stor fan av Wolverine, at filmen var bra. Jeg synes ikke den var fantastisk, men jeg ble heller ikke skuffet. Jeg er ennå ikke lei av mutant helten og ble derfor fornøyd av å få se han i action igjen. Først og fremst er jeg svak for slike heltetyper. De som lider, men som likevel reiser seg og kjemper for de som trenger hjelp. Jeg kan ikke annet enn å falle for slikt.

I The Wolverine er det ikke lenger like tåredryppende når helten kommer til utsetning da vi visste at det kom vil å skje, men det ga meg fortsatt det jeg ønsket, nemlig å få se en som faktisk er i stand til å ofre seg selv for å redde andre. Det skader ikke å kunne drømme seg litt vekk fra vår verden, der slike personligheter er så godt som ikke-eksisterende. Nå vil jeg jo ikke at folk skal gå rundt å ofre seg selv for andre her og der, livet bør en ta vare på, men jeg liker å kunne tro å det finnes slike mennesker, at ikke alle bare er opptatt av seg selv og å skaffe seg makt over andre.

Jeg synes det blir for vanskelig å gi terningkast når det gjelder film, så jeg kommer derfor til å bruke stjerner til filmomtaler. Høyeste score er 10.
The Wolverine får:
 7 av 10 stjerner.

Kommentarer

 1. Woop woop god tekst om filmen! Den siste filmen jeg så var i går kveld 'Thor'. Ahh, den var så bra den :-D Plutselig var den ferdig, tiden bare fløøy.

  SvarSlett
 2. Ja den er bra =) Du må vel se Thor 2 også da når den kommer? Og hva med The Avengers? Den er jo et must i superheltsjangeren :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke bare skal Thor 2 sees, jeg skal se nummer 1 om igjen :-D The Avangers hadde vært et strålende tips hadde det ikke vært for at jeg så den på kino ifjor. :-D kjempe bra!! Stusser litt på Loke er i sist nevnte, han døde jo i Thor? Ja, ja- de finnet alltid en måte å vekke de fra døden igjen.

   Slett
 3. Good good =)
  Hmmm... The Avengers foregår etter Thor så Loke hverken er eller har vært særlig dau :P Da han falt fra Åsgard i Thor havnet han et annet sted/verden, der han traff de der Chitauriene ;) Og derfra til The Avengers ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ahh, slik det var ja. Jeg trodde han døde for evig og alltid. Jeg må se The Avengers om igjen.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober