The Secret Keeper

Forfatter: Kate Morton 
Utgivelsesår: 2012
Lest på: Engelsk


The Secret Keeper er den fjerde boken Kate Morton har utgitt. Jeg leste den første boken hennes, Tilbake til Riverton, julen 2010 og ble fullstendig oppslukt. Jeg forelsket meg i skrivestilen og Mortons evne til å formidle omgivelser og inntrykk. Bøkene hennes handler om et mysterium, om noe hemmelig som skjedde en gang og som andre ikke vet om. Hovedpersonene er enten datter eller barnebarn av den som har en skjult fortid.

Dette gjelder også for The Secret Keeper. Her er hovedpersonen Laurel som reiser hjem da hennes mor ligger døende. Laurel har lenge vært jaget av en hendelse som fant da hun var 16 år, hun var vitne til at hennes mor drepte en mann utenfor huset deres. Hun har siden den gang vært plaget av uvitenheten av hvem han var og hvorfor moren drepte ham. Nå begynner hun å lete etter svar. Det hun finner er en skjult fortid, en fortid hennes mor ikke har fortalt sannheten om og som fant sted under krigen. Fortellingen blir fortalt ved at det hoppes mellom vår egen tid, og krigsårene 1938-41, på det viset byttes det mellom Laurel og hennes mor som hovedperson.

Her er det hendelser som veves sammen for å avsløre mysteriet. Morton vever disse hendelsene sammen på en måte som holder en i nesten evigvarende nysgjerrighet. Den skjulte fortiden avsløres litt etter litt da hemmelighetene kommer frem i lyset én etter én.
Som person er jeg en veldig nysgjerrig person og vil helst vite alt. Av den grunn er jeg svært glad i fortellinger som omhandler ett eller flere mysterier, om det så gjelder familiehemmeligheter eller mysterier rundt religion eller historie.

Det er et avansert plott som kan bli litt intrikat til tider og deler av fortellingen kan derfor føles litt langtekkelig, mens noe kan en klare å gjette seg til og en innser deler av plottet før det var meningen. Likevel synes jeg dette var en fin bok i samme klasse som Kate Mortons tre andre bøker og jeg kan fint anbefale den, sammen med de tre andre, for de som har interesse for slikt.

Terningkast: 5


Her er titlene på de andre bøkene til Kate Morton:
- Tilbake til Riverton, utgitt 2006
- Den glemte hagen, utgitt 2008
- En svunnen tid, utgitt 2010

Min favoritt, så langt, av Kate Morton er Den glemte hagen. Jeg sier så langt fordi jeg håper Morton fortsetter å skrive like bra fortellinger, og kanskje jeg får en ny favoritt.Kommentarer

 1. Du får meg virkelig til å vurdere å lese Den glemte hagen altså! Jeg har jo bare leste Tilbake til Riverton og det gikk jo dårlig, hehe.

  SvarSlett
 2. He,he. Jeg syns i alle fall den var bedre enn Tilbake til Riverton. Jeg det er nok den boka, av de fire, med det mysteriet som jeg fant mest spennende.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er boka stappet i den allerede lange leselisten, lagret under hyllen/titelen 'Anbefales av Kine' ;-) System; ja det har jeg!

   Liker forresten veldig godt at du har listet opp de andre bøkene forfatteren har gitt ut og året også. :-D

   Slett
 3. Flott flott =) Håper det går bedre med den, når du kommer så langt, enn det gjorde med Tilbake til Riverton.
  Kjekt med system ja ;)Ellers hadde en vel gått glipp av mye en skulle ha lest.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

André Bjerke #1

En Smakebit På Søndag #14

Diller i oktober